mercoledì 29 ottobre 2014



Carissima S. e blogs, fra pochi giorni è San Martino, è si fa la festa  con marroni e vino. San martino è titolare della chiesa di Tribano, e per festeggiarlo hanno inventato il DOLCE DI SAN MARTINO, così ho pensato, essendo il mio attuale paese di adozione di dedicargli questo pensiero poetico. Buona giornata!

Martin el jera on soldà roman,
on dì pasando a cavao par na stradèa,
el ga incontrà on poareto
tuto infredoìio,
Martin el se ga moso a conpasion,
el ga ciapà el so tabaro
e el ghe na da metà,
cossì San martin el xé deventà.
Anca Matia, on bravo tosato
co a pasion  pa i dolsi,
el ga voesto spartire co i so paesani
na riseta de on dolse fato
co  fruti de stajon nosee e castagne,
smisià co farine de faro, castagna, 
ovi. sucaro, lievito par dolsi.
Dopo cusinà lo ga guarnìo
co de a marmeata de lanponi,
servìo co na salsa de vanilia calda
Sto bravo toso n'ol deventarà San Matia
ma el ne fa gustare el so dolse
de San Martin fato
co tanta pssion e fantasia.

W MATIA!



 

Nessun commento:

Posta un commento